Hario V60 bakar

Zašto kupiti aparat za kavu Hario V60

Aparat za kavu  Hario V60 jedna je od najpopularnijih opcija za kuhanje kave i uopće nije iznenađujuće da je tako dobra, a tako jeftina! Nazvali bih Hario V60 jeftinom opcijom za kuhanje kave, ali to zvuči kao da se radi o aparatu za kavu loše kvalitete, što svakako nije, među najboljima je što se tiče popularnosti i kvalitete dobivene šalice.

Ako pogledate milijune videozapisa koje ćete pronaći na YouTubeu u kojima baristi pokazuju kako kuhaju kavu s V60, to bi moglo izgledati kao nezgodan i znanstveni proces, tako mnogi misle kad prvi put počnu gledati V60. Istina je da nije ni približno tako složeno kao što se čini, a znanstveni dio svodi se samo na mjerenje količine upotrijebljene kave i vode, veličine granulacije i temperature vode. O svemu tome možete biti koliko god želite precizni, s termometrima i vagama, ili možete samo nagađati.

Baristi moraju osigurati da stalno proizvode najbolju kvalitetu kave koju mogu, zbog čega su im potrebni ovakvi procesi. Ako samo kuhate za sebe i prijatelje sigurno će te napravite bolju kavu nego u drugim prilikama.

Vrhunski ukus s Hario V60

Ispijajući kavu pripremljenu u kafiću ili općenito na espresso aparatu i kavu napravljenu s Hario V60, jednu pored druge (što činim upravo sada dok ovo pišem), koristeći potpuno istu kavu, obje imaju nevjerojatan okus. Ali kava napravljena s V60 ima nešto čišći okus, a osjećaj u ustima je također lakši. Više je kao čaj. Filter kava se pije polako kao whiskey i uživa se u svakom gutljaju jer spektar arome se mijenja kako se kava lagano hladi. Uz sve to će vas sigurno probuditi jer količina kofeina je veća nego u espressu.

Hario V60 je vrlo brzo i lagano za počistiti

Jedna od stvari koje će vam se STVARNO sviđati kod V60 je koliko ga je lako očistiti nakon kuhanja kave. Potrebno je samo uzeti filtar papir i baciti ga u kantu za smeće, ili ako želite, bacite talog kave u kompost ili u svoj vrt ako ga imate.

Garantirani life changer! Oduševi svoju obitelj i prijatelje sa svojom novom vještinom i znanjem.

Turska kava | espresso | French Press, | Aeropress | Moka | Sifon | V60 Pour Over

Uspori malo i uživaj u ritualu i pripremi

Jedna od stvari koja je iznenađujuća kod ovog procesa je brzina. Na početku vam se može činiti da ima pre više koraka, činilo bi se kao proces koji bi trajao oko 5 minuta samo za pripremu jedne šalice kave. Ali uz malo vježbe skužit će te da to i nije baš uvijek tako. Možete biti brzi koliko vi želite. Ako to radite pažljivo i ako uživate u ritualu, cijeli proces će vjerojatno trajati tri ili četiri minute. Bez mjerenja i vaganja, znači na oko, ste najvjerojatnije puno brže gotovi. Ali čar ručnog kuhanja kave je upravo u usporavanju svakodnevnog jurenja kroz dan.

Kvalitetan Hario V60

Za jeftini aparat za kavu ispod 10 Eura, moglo bi se očekivati krhku jeftinu plastiku koju na kraju morate brzo zamijeniti ili baciti. Iznenadili bi se kakav je Hario V60 u čak najjeftiniji varijanti izdržljiv proizvod visoke kvalitete izrađen od vrlo čvrstog materijala.

Zaključak

Ako smatrate da zbilja volite kavu, morate probati kuhati s V60 filterom. Nisu skupi i jedna su od najboljih opcija za kuhanje kave, pa ako ste ljubitelj kave, jednostavno nema razlog da nemate barem jedan V60 u svojoj kuhinji!

Pogledajte video ispod koji pokazuje kako koristi V60.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)